Vybraný příspěvek

Zaměstnankyně MŠ od září 2023

Mgr. Jitka Tomanová (ředitelka), Markéta Sosnová (učitelka), Marie Pertáková (vedoucí školní jídelny), Jana Doubková (provozní zaměstnankyn...

pondělí 13. dubna 2020

Cyklohrátky

Milí rodiče, milé děti!

Za běžného provozu by paní učitelky uspořádaly v nejbližší době pro děti dopravní hry a soutěže, které se konají v naší MŠ tradičně každý rok. Vzhledem k současné situaci nelze náš program v MŠ realizovat, proto vám nabízíme nahrádní řešení, které je v souladu se všemi vyhlášenými opatřeními.

"Cyklohrátky" nejsou klasickou dopravní soutěží, jakou jsme doposud pořádaly, ale vhodnou náhradní aktivitou, jež bude děti za doprovodu rodičů jistě bavit a potěší také nás, zaměstnankyně MŠ.

PRAVIDLA:

1. Zapojit se může každé dítě naší MŠ za doprovodu rodičů (nebo jednoho z nich).
2. Vyberte si vhodnou trasu ve svém okolí (zpevněná lesní, polní cesta, cyklostezka, hřiště...), délku trasy přizpůsobte fyzickým možnostem svého dítěte.
3. V termínu od 14. 4. 2020 do 19. 4. 2020 zrealizujte vaši vyjížďku se svým dítětem. Děti na libovolném dopravním prostředku (mladší děti - odrážedlo, tříkolka, šlapací traktor, starší děti - koloběžka, kolo).
4. Změřte vzdálenost, popř. čas výkonu svého dítěte a výsledek pošlete ředitelce MŠ (Messenger, WhatsApp, event. e-mail MŠ) nejpozději do 20. 4. 2020. Výsledky je možné napsat v textové podobě, nebo zaslat jako fotografii displeje hodinek, nebo screenshotu vašeho mobilu se zachycením aktivity pomocí aplikace (Garmin Connect, Strava, Endomondo aj.).
5. Součástí dopravní akce je také výtvarná část, kdy děti zachytí dojmy a zážitky z vaší cyklo vyjížďky. Úkolem je poslat obrázek toho, co během cesty děti viděly a zažily (např. rozkvetlý strom, květiny, zvířata, dopravní prostředky aj.). Obrázek pošlete stejnou formou ve stejném termínu.

Důležité upozornění: Prosíme, dbejte zvýšené opatrnosti v průběhu vašich cyklohrátek. Nezapomeňte helmu!!!

Na vaše zprávy z akce se budou těšit zaměstnankyně MŠ, přejeme vám mnoho zábavy a radosti při vašich cyklohrátkách.

Fotodokumentace bude zveřejněna na webových stránkách MŠ. Na všechny zúčastněné čekají odměny, které děti obdrží při znovuotevření MŠ.